הפרעות קצב חדריות והפרעות קצב של העליות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/12/2007 | 07:39 | מאת: מולי

בוקר טוב חבר לעבודה הציע לפנות אליכם להתייעצות,וכמובן הזמנתי תור לקרדיולוג . בגיל 34 היה לי ארוע של פרפור פרוזדורים.(אני בן 53 גובה 1.86 משקל 94) במשך השנים היו לי 3 ארועים דומים של קצב מהיר ביותר שלא ניתן היה למדוד אותו. הארועים פסקו מעצמם תו מספר דקות אבל הותירו תחושה מוזרה של פחד וחשש. בחודש האחרון היו 2 ארועים כאלו תוך שבוע שנסתיימו תוך מספר דקות. הפעם אשתי לא ויתרה ונגשתי לקרדיולוג שהפנה אותי לבדיקת הולטר בה התגלו לאורך כל הבדיקה(24 שעות) 123 הפרעות קצב חדריות ו-53 הפרעות קצב עליתיות. האם כמות הפרעות הקצב הלדריות מצביעות על סיכון ? האם הדופק הנמוך בזמן מנוחה -פחות מ-60 נובע מהנורמיטן 100 שאני לוקח או מבעיות הלב? אהיה לכם אסיר תודה על התיחסות לשאלותי. יום טוב!!

12/12/2007 | 00:07 | מאת:

איני יודע באיזה הפרעות קצב מדובר (פעימות בודדות, צרורות?). נורמיטן מאט את הדופק וקרוב לוודאי שגורם לדופק לרדת מתחת ל 60 לדקה. כדאי לבצע אקו לב כחלק מהערכה להפרעות קצב תודה