הפרעות קצב באמצע טיול ותרופה שעזרה מיידית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/11/2007 | 13:51 | מאת: רננה

שלום רב לרופאי הפורום ומנהליו לפני יומיים הייתי בטיול מדהים בירושלים,טיול שכלל גם די הרבה טיפוס ועליות . תוך כדי אחת העליות התחילו לי הפרעות קצב שהלכו וגברו במהירות ממש השתוללות שלא היה ניתן למדוד אותו.(אני בת 54) חבר לקבוצה שהוא אח בבית חולים אמר לי להשתעל חזק כי זה עשוי להחזיר את הלב לפעילות רגילה. רופא מכר שהיה בקבוצה ויודע שאני סובלת מדופק מהיר ומהפרעות קצב ומקבלת מאה מיליגרם נורמיטן ב-2 מנות של 50 כל 12 שעות, נתן לי תרופה בשם דרלין ומר לי לרסק בין השיניים ולא לבלוע. תוך 2 דקות הפסיק חזר הדופק ך-100 ואח"כ לדופק הרגיל שהוא 75 רופאת המשפחה שלי אמרה לי שלא יתכן שהדרלין (עשרעם מיליגרם) השפיע תוך שתי דקות ושלא רצוי לעשות את זה יותר. אבקש את עצתכם ודעתכם לגבי הפעולה שעשיתי ושעזרה לי מיד.

11/12/2007 | 23:13 | מאת:

דרלין היא תרופה מאותה משפחה כמו של נורמיטן. באופן כללי לקיחת 10 מ"ג דרלין דרך הפה לא גורמת להשפעה כל כך מהירה ובטח לא להפסקה תוך 2 דקות של הפרעת הקצב. כדי ליעץ לך כיצד לנהוג בעתיד חשוב לדעת מה היא הפרעת הקצב ממנה את סובלת תודה