כפות ידיים קרות ולא מתחממות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/11/2007 | 11:13 | מאת: טלי

שלום לרופא הנכבד... שאלתי בקשר לבני בן 24...שטוען כי כפות ידיו מאוד קרות באופן פיתאומי ואין הוא מצליח לחמם אותם..הם לבנות וכששתף אותם במים חמים נהיו כחולות במקומות מסויימים ...גם הרגליים קרות...והוא טען שכל הלילה סבל מהקור...גם היום כשעמד בשמש קר לו בידיים.... היות ואני אמו סובלת מספאזם. באצבעות ידי תנאי קור לא מתאימים לי וידי מאוד קרות בחורף.....ואחי ממחלת רנו חשבתי שאולי זה הסימפטום.... יש לו מסתם דו צניפי אוריינטלי...האם יש קשר ללב? הברזל בבדיקה האחרונה היה נמוך אבל מעט מתחת למסגרת....

11/12/2007 | 23:10 | מאת:

הסמפטומים באמת מתאימים מאוד למחלת רנו - כדאי להפנותו לאבחנה ולהדרכה לדבי טיפול. איני מכיר קשר בין הנ"ל לבעיה במסתמי הלב תודה