שיפור ושר אירובי עקב הפסקת קרדילוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

11/11/2007 | 15:32 | מאת: אריאל

אני בן 60 בעקבות הפסקת נטילת קרדילוק(שמונע את עלית הדופק) הדופק שלי במאמץ(רכיבת אופניים) עלה ל-160-170 לעומת קודם שהיה 140-150 . השאלה היא זו- מכיוון שקודם בעצם הדופק לא היה "אמיתי" האם עכשיו אוכל לשפר את הכושר האירובי שלי? כי קודם הייתי מוגבל ביכולת השיפור כי הקרדילוק מנע את עלית הדופק.האם זה נכון? בתודה מראש

21/11/2007 | 21:32 | מאת:

הקרדילוק מונע עליית דופק אבל לא מונע שיפןר בכושר הגופני. לאדם בגילך אין כל צורך להגיע לדפקים של 160-170 שהם בטווח של 100-105% מהדופק המקסימלי הצפוי לגילך. מבחינת אימון גופני זהו כודר גבוהה מדי לעבודה מתמשכת ופרט למקרים של אימון אינטרוולים בדופק מקסימלי אין צורך להגיע לדופק זה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הצורך בנטילת קרדילוק ובכל מקרה להתאמן בדופק נמוך יותר