כאב ביד שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

06/11/2007 | 18:21 | מאת: יעל

שלום! אני בת 50 בריאה בד"כ ולא נוטלת תרופות. עד עכשיו סבלתי מהפרעת קצב svt שהיתה מופיעה לעיתים קרובות (מספר פעמים בשבוע) או לעיתים רחוקות פעם פעמיים בחודש והייתי מצליחה לעצור את ההפרעות לבד (בשיטת לחץ). בחודש האחרון חשתי מספר פעמים את ההפרעה בצורה אחרת, לא דפיקות לב מהירות כפי שהיה עד עכשיו, אלא תחושה מאוד לא נעימה כללית, הייתי מגדירה זאת כאילו אני עומדת להתעלף, אך התחושה חלפה לאחר מספר שניות וכאילו לא היתה. כך חשתי פעמיים השבוע, ולאחר הפעם האחרונה שהיתה השבוע, חשתי למחרת גם כאבים חזקים בזרועי השמאלית שבאו והלכו לאורך כל היום, וגם למחרת אם כי הרבה פחות מאשר היום הקודם. מלבד זאת חשתי ביומיים אלו גם עייפות מוגברת מהרגיל במיוחד בשעות הערב המוקדמות. לבד מכל זאת בחודשים האחרונים אני די מתקשה במאמץ, ועליה של 3 קומות ברגל גורמת לי לדפיקות לב מהירות. (אינני עוסקת בספורט). בדיקות הולטר ואקו שנעשו ב3 חדשים אחרונים היו סבירות. בגלל הקושי במאמץ אני ממש מפחדת לעשות בדיקת כושר במאמץ. מה היית מייעץ לי לעשות לנוכח התחושות החדשות והכאב בזרוע? תודה מראש!

10/11/2007 | 05:27 | מאת:

בדיקת המאמץ היא חשובה. היא נעשית תחת בקרה והשגחה ולכן איני רואה חשש לבצע אותה תודה