תוצאת ארגונומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/11/2007 | 21:27 | מאת: שמואל

בן 61 סיכום מאמץ תקין. לא נצפו הפרעות קצב. אודה על הסבר להערה הבאה: "קיימים אמנם שינוי ST ב-א.ק.ג. מאמץ העונים פורמלית על הקריטריונים של מבחן מאמץ חיובי, אך נוכח העובדה שתוצאות אלה בוררו בעבר בהיות הנבדק אי תסמיני אין כעת צורך בעיבוד נוסף."

10/11/2007 | 05:19 | מאת:

השנויים באק"ג בזמן המאמץ מלמדים לכאורה על איסכמיה (ירידה בהספקת הדם ללב). הסיבה שמצויין רק לכאורה היא העובדה ששנויים כאילו נצפו בעבר ובדיקות נוספות מדויקות יותר (אני מניח שמדובר במפןי לב במאמץ) שללו קיום אסכמיה. העובדה שאתה ללא תסמינים היא טובה אבל אינה שוללת איסכמיה שקטה וכדאי לשוחח עם הרופא המטפל לגבי צורך בבירור נוסף. עצתי, באם יתברר שבדיקת המאמץ "מזייפת" להמנע מלעשות אותה בעתיד, ולבצע, במידת הצורך בדיקה מדוייקת יותר תודה