דופק בזמן אימון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/11/2007 | 18:29 | מאת: א.

שלום, אני בן 33 וחצי, גובה 1.79, משקל 83, בכושר די טוב אני חושב. דופק מקסימלי שלי לפי הגיל - 187. דופק במנוחה - 72 ומטה. אני משחק כדורסל פעם-פעמיים בשבוע וכמו כן עושה הליכות משולבות עם ריצות כמה פעמים בשבוע על מסלול ישר (בלי עליות וירידות) ומשתמש במד דופק. יש לי מספר שאלות ברשותך: 1. כשאני עושה הליכה מהירה הדופק שלי הוא בסביבות 110. כשנאי עובר לריצה, תוך דקה או פחות הדופק מטפס לאיזור ה-150 ונשאר בין 150 ל-160. כשהוא מתקרב ל-160 אחרי מספר דקות מעטות אני חוזר שוב להליכה מהירה, ואז תוך זמן קצר מאוד הוא יורד לאיזור 120-130. שאלתי: האם זה הגיוני וטבעי שתוך פחות מדקה הדופק יטפס מקצת פחות מ-120 ליותר מ-150 ויחזור אח"כ שוב תוך זמן קצר מאוד לאיזור ה-120? אני צריך לציין שאני לא מרגיש מאמץ נשימתי כלשהוא כשהדופק הוא באיזור ה-150, כי אני רץ ממש דקות ספורות בלבד. 2. כשהדופק מגיע קצת לפני 160 אני חוזר להליכה מהירה, גם כי אני מעדיף לשרוף יותר שומנים וגם כי אני פוחד שזה מסוכן. האם זה באמת מסוכן שהדופק יהיה בקצב כזה למשך יותר ממספר דקות בהנחה שהדופק המקסימלי שלי הוא 187? 3. מדוע כשאני יושב הדופק שלי הוא בין 70 ל-80 וכשאני עומד הוא בד"כ מעל 80 ויכול אף להגיע למעל 90? האם זה טבעי? תודה רבה על התשובות.

10/11/2007 | 05:01 | מאת:

1. קצב השנוי בדופק תלוי בקצב השנוי במאמץ, בכושר הגופני ובמצב ההידרציה (מאזן הנוזלי). עליה מדופק 120 ל 150 היא סבירה לגמרי 2. אין סכנה לבצע מאמץ בדופק 150-160 המהווה 80-85% מהדופק המקסימלי הצפוי לגילך. 3. כשאתה עומד כוח הכובד מקטין את זרימת הדם חזרה ללב מאזור הרגליים וע"י כך מקטין את הנפח של כל פעימת לב. על מנת לשמור על תפוקת הלב (ודרך כך על ל"ד) הגוף מגביר את הקצב שלו. זוהי תגובה טבעית לחלוטין. תודה