שחיה לאחר פעילות אירובית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

29/10/2007 | 10:57 | מאת: אהוד

שלום , אני בן 58 בריא. במבדקי מאמץ התוצאות תקינות לחלוטין , סובל מעט מסכרת - אך מאוזן בעזרת כדורים . BMI - 30 .מבצע פעילות גופנית שוטפת אירובי כשעה בדופק 100-120 ללא מאמץ כלל וכן אנאירובי למשך חצי שעה . כל זאת שלש פעמים בשבוע. לאחרונה הוספתי לפעילות שחיה - כ 20 דקות וזאת לאחר הפעילות של שעה אירובי וחצי שעה אנאירובי . נאמר לי שיש סכנה להתקף לב בשחיה לאחר פעילות אירובית - האם יש ממש בדבר ?

03/11/2007 | 23:54 | מאת:

בזמן מאמץ אירובי יש הרחבה של כלי דם המאפשרת זרימת דם מוגברת לשרירים, כניסה למים של בריכה גורם לכיווץ כלי דם ולהגברת ההתנגדות לעבודת הלב. באנשים בריאים ומאומנים מאוד הדבר אינו בעייתי אבל יש מקום לזהירות בגילך ואם הרקע שלך. איני מוצא הגיון בהארכת האימון מעבר למה שאתה עושה כעת. כדאי, במידה ואתה מעונין בהגברת הכושר הגופני, להוסיף אימונים במהלך השבוע - למשך 2 אימוני שחייה נוספים, נפרדים מהאימונים האחרים שלך.