טריקרדיה ואירועים לבביים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

27/10/2007 | 13:59 | מאת: אהובה

שלום לפרופ' פוקס, במקרה של רמה גבוהה של הומוציסטאין, שלפי מיטב ידיעתי היא גורם סיכון לארוע לבבי., - האם מתן טריקרדיה מגן במידה מסויימת ומקטין את הסיכון , או כפי ששמעתי לאחרונה - המצב הוא לא כזה אלא אפילו הפוך מכך.?? האם תוכל לתת לי קישור למחקר העדכני ביותר בנושא זה.? תודה

03/11/2007 | 23:44 | מאת:

רמות הומוציסטאין הן באמת מדד לתלואה קרדיווסקולרית אבל הורדתן אינה מקטינה את השכיחות של אירועים אילו. יש מספר אנליזות שאחת המפורטות שבהן פורסמה ב: 1: JAMA. 2006 Dec 13;296(22):2720-6.