פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

11/09/2007 | 19:25 | מאת: סתם

ד"ר שלום, רציתי לשאול לגבי אישה בת 53, בריאה בד"כ (למעט אלרגיות ו- MVP), שהשבוע חוותה פרפור פרוזדורים עד למצב שנלקחה למיון (בהמלצת רופא שהוזעק הביתה), ולקח זמן עד שחזרה לסינוס. 1. האם זה יכול להיגרם אך ורק כתוצאה מלחץ? מה בכלל גורם לפרפור פרוזדורים? 2. האם יש דברים שאסור לה לעשות - למשל מאמץ גופני- בכלל? 3. היא שוחררה ממיון ללא שום המלצה לתרופות בתואנה שזה רק חד פעמי - האמנם לא צריך תרופות, גם אם מדובר רק בפעם אחת, אפילו לצורך מניעה? 4. עד כמה זה צריך להדאיג ומה צריך לעשות הלאה? תודה רבה, סתם אחת

21/09/2007 | 12:06 | מאת:

1. יש לבדוק האם יש דליפה של המסתם או רק MVP ללא דליפה. בהתאם יש להתאים טיפול תרופתי 2. יש להתחיל אספירין 100 מ"ג X1 עד לגמר הבירור 3.אין צורך לדאוג אבל כדאי לבצע -א. אקו לב עדכני, ב. הולטר לב ג. תפקודי בלוטת התריס