הפרעה בהולכה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

26/08/2007 | 21:23 | מאת: טל

ערב טוב, שמי טל בת 41 בריאה בד"כ גובהה 180,משקל 68 בחודשיים האחרונים מידי שבוע היו לי ארועים של חולשה אפיסת כוחות, קרובה מאוד להתעלפות...צורך בישיבה או שכיבה מידיים הרגשת בחילה ותחושה של חוסר אויר...התחלתי ברור אקו לב שהיה תקין הולטר שהדגים VPB ן-APB בודדים אך בוצע ביום ללא ארוע, בוצע TILT TEST שהדגים טכיקרדיה פוסטוראלית. בברור נוסף עם אלקטרופזיולוג נמצא RBBB ו-LPHB (לאבי הושתל קוצב בגיל 74 בערך)לאור הממצאים מטופלת בניאובלוק ושקילת EPS.מבולבלת מאוד מכל הממצאים אם אוכל לקבל מידע שיבהיר את הערפל הכבד הזה אודה לך מאוד!!!

29/08/2007 | 23:06 | מאת:

בבדיקות שעשית אין תיעוד של הפרעת קצב. אני מניח שהאלקטרופזיולוג בחר בניאובלוק לטיפול אמפירי למגוון בעיות אפשריות של פעימות מוקדמות, קצב מהיר התקפי וכן.. כדאי להתייעץ עימו לגבי ניטור ממושך של חודש כדי לנסות להקליט אק"ג סביב אירוע. האק"ג שלך מראה חסימה במסלולי הולכת החשמל בלב שאינם מצריכים השתלת קוצב. באם יהיו ארועים נוספים של טרום התעלפות כדאי יהיה באמת לבצע EPS כדי לאתר את הבעיה (כולל הפרעה זמנית קשה יותר במסלולי ההולכה החשמליים) תודה