דופק מהיר בשעת מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

20/08/2007 | 23:47 | מאת: zux

שלום רב, בני (19) נמצא ביחידה קרבית (חי"ר) בשלב ההכשרה. ראשית אציין כי בני בריא בד"כ ונראה חסון ובריא, ומועמד למכ"ים. במספר ארועים לקראת סיום הטירונות ובתחילת אימון מתקדם, בשעת מאמץ גבוה, החלה תופעה (כפי שהוא מתאר): [list]החסר פעימה ואז עליה מסחררת בקצב הדופק; זרם בידיים שגורם לחוסר תחושה ב-2 הידיים; לחץ ודקירות בחזה, וקושי בנשימה; לחץ על הלסת התחתונה; כאב ראש קיצוני; צורך ליפול / להתיישב בחוסר תפקוד עד להסדרת הנשימה והדופק.[/list]ארועים דומים אך לא כה קיצוניים ארעו עוד בתקופת ביה"ס, במשחק כדורסל למשל. בין השאר לא אושר לו אימון גדנ"ע בגלל לחץ דם גבוה, מצב שהוסבר לנו שיתכן וקורא בגיל ההתבגרות. בבדיקות אקו לב ואקג נמצא הכל תקין. בבדיקת הולטר נמצאו, כפי שהוסבר לנו בבי"ח ע"י הרופאה כי יש סימנים לפעימה מוקדמת, אם כי - היות שלא היה בתנאי מאמץ (24 שעות בבי"ח) הם אינם רבים או קיצוניים (מקווה שאני חוזר נכון על ההסבר). כמובן שמתוקף היותי הורה אני מודאג. [list]האם זו תופעה שתלווה אותו כל חייו? האם אילו באמת הסימפטומים של פעימה מוקדמת? בעיון קצר בפורומים לא נתקלתי בסימפטומים הקרובים להתמוטטות לגבי פעימה מוקדמת, אלא רק בתאורים של אי נוחות מסוימת. האם יש טיפול לתופעה?[/list]החשש הכבד, בהנחה שפעימה מוקדמת אינה מסוכנת כפי שקראתי, היא לגבי תפקוד חייל בתנאי קרב. כל עוד הוא באימונים, ניתן לעצור ולהשיב את המצב לנורמאלי. בתנאי אמת זה בלתי אפשרי. מה ניתן לעשות? תודה הורה מודאג.

22/08/2007 | 00:23 | מאת:

כדאי לבצע מבחן מאמץ עד למאמץ מקסימלי (לא לפי דופק מטרה בלבד) ולראות האם התופעה חוזרת. יש הפרעות קצב המופיעות במאמץ וכדאי להפנות ליעוץ למרפאה של הפרעות קצב באחד מבתי החולים הגדולים אליהם הצבא מפנה (לדוגמא בלינסון, תה"ש) תודה