cpk-mb אחוזים גבוהים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

19/08/2007 | 22:33 | מאת: דני

ד"ר שלום לאחר תוצא גבוהה של cpk 301 ביקשתי מהרופא לעשות גם cpk mb התוצאה יצאה תקינה בcpk110 ואילו ב-mb 7.7u/l ck -mb 7% יש לציין שבלי שום קשר ביצעתי בדיקת אקו לב שיצאה תקינה לחלוטין אך והיות ורמות הכולסטול היו גבוליות התחלתי לקחת לפני חודשיים סימבסטין 10 מ"ג וכרגע התוצאות עומדות על הטוב 48 הרע 88 והטוטאל 156 אני מודאג מ-ck mb % מה לעשות ומה הכיוון אני בן 40 משקל תקין בריא לתשובתך אודה

22/08/2007 | 00:15 | מאת:

לא להיות מודאג. קרוב לוודאי שהבדיקות תקינות. מדידת % CK MB היא פחות מדוייקת ובדיקת CK MB mass נחשבת למדוייקת יותר. במקרה של סימן שאלה ניתן לבצע בדיקת טרופונין שהיא מאוד ספציפית לשריר הלב אבל להערכתי אין בשלב זה כל צורך תודה