יעוץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

05/08/2007 | 13:48 | מאת: חני

פרופ' פוקס שלום. אני בת 26,בריאה בדרך כלל. ללא מחלות לב במשפחה. גובה שלי 158 ומשקל 43 (קצת בתת משקל).בדרך כלל לחץ דם שלי 90-60 ואני מרגישה איתו מעולה. כבר כמה פעמים קרה שהתעוררתי באמצע הלילה והרגשתי בחילה,לחץ בחזה וחנק.ואז הייתי מקיאה ומשלשלת בו בזמן.הייתי נעשת חיוורת ומזיעה בכל הגוף,והייתה לי חולשה בידיים.ואז זה היה עובר בעצמו,לאט,לאט.זה קרה כמה פעמים בתווך של חצי שנה -שנה,כל התקף. לא בדקתי את התופעה,עד עכשיו. אתמול גם קרה בלילה,אך עוד לא הלכתי לישון.הרגשתי בחילה לחץ בחזה וחנק.בעלי אמר שאני נעשת חיוורת,וגם הייתה זיעה בכל הגוף וחולשה בידיים.לאחר כמה דקות זה עבר (לא היה שלשול והקאות)כרבע שעה לאחר מכן,מדדתי לחץ דם והוא היה 76-54.שתיתי קפה והלכתי לישון. יום למחרת הרגשתי כאבים בחזה הלכתי אל קופת חולים לחץ דם 110-70,דופק 70.א.ק.ג. תקין. למרות שהכל תקין בבדיקה,הרופא נתן לי הפניה אל קרדיולוג.הוא גם שאל אותי אם הייתי רגועה,אז כן,הכל היה שלוו,לא רבתי,לא התעצבני,הייתי רגועה והתכוננתי לישון. אך אחות אמרה לי שלחץ בחזה יכול להיות בגלל בעיות בגב,ואז זה מקרין אל החזה.יש לי עקמת.וזה בכלל לא קשור אל הלב. השאלה שלי ממה יכולים לנבוע התקפים הללו,לפי דעתך? והאם תוכל להמליץ לי לאיזה מומחה כדאי לי ללכת (קרדיולוג או אורטופד)? אני פשוט עובדת ולומדת ולא הייתי רוצה לבזבז זמן. תודה רבה מראש על תשובתך.

05/08/2007 | 15:33 | מאת: חני

שכחתי להוסיף שלאחר התקף אתמול וגם היום בבוקר יש לי כאבי ראש נקודתיים בצד שמאל למעלה מעל האוזן וגם מצד ימין.הכאב חד ולאחר דקות עובר ואז מופיע שוב. שיהיה לך יום נעים. תודה

21/08/2007 | 23:25 | מאת:

הרושם שלי שמדובר בתגובה ווגאלית. כדאי להתחיל עם קרדיולוג ולבצע בירור כולל הולטר לב, בדיקות דם כולל רמות ויטמינים, תפקודי בלוטת התריס תודה