המתנה עד שיהיו סימנים קליניים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/07/2007 | 10:38 | מאת: אחימאיר

שלום רב, קיימים ממצאים רפואיים במפוי - איסכמיה בגודל קטן פלוס וקליטה מוגברת קלה בריאות -המצדיקים אך אינם מחייבים צנתור. לעומת זאת הקליניקה היא מינימלית ביותר ואיכות החיים מצוינת. האם עדיף לצנתר לאלתר או אולי מוטב להמתין עד שיהיו סימנים קליניים מובהקים ? תודה מקרב לב על הסבלנות ועל התשובות.

26/07/2007 | 18:27 | מאת:

יש פער בין אזור איסכמי קטן + לקליטה ריאתית המהווה סמן עקיף לחומרה משמעותית. כדאי להעריך מה היה בחלק של המאמץ (כמה מאמץ, האם היו שנויים באק"ג וכו...) ובמקרה של התלבטות לעשות בדיקה נוספת כמו אקו במאמץ. במצב של סימו שאלה ניתן לבצע כם CT של עורקי הלב שהוא בעל יכולת טובה מאוד לשלול קיום הצרויות בעורקי הלב תודה