מוטרדת לבן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/07/2007 | 01:27 | מאת: מזל

בני חייל אשר התעלף כמה וכמה פעמים לאחר הרגשה לחץ בחזה ובראש סופח ליחידת רם 2 (ג' עד תום ברור) עבר בדיקות טילטי טסט סי טי ראש EEG תקין לחץ הדם שלו נע בין 140/80 ל 155/90 בבדיקת הוליטר לב -קצה סינוס בין 48 ל189 לסיכום סינוס טכיקרדיה בדיקה נוירולגית :לפי התאור למרות השלילה בטילטי טסט נראה שמדובר ב SYNCOPE לטענתם בני יכול לחזור לשרת ביחידה קרבית כי הבדיקות תקינות/ הבדיקות תקינות? האם לא מצב זה מסוכן ? ומה זה SYNCOPE וסינוס טכיקרדיה תודה מראש מזל

08/07/2007 | 23:38 | מאת:

כדאי לבצע בדיקת אקו לב (באם לא בוצעה) ולקבל הערכת קרדיולוג ל"ד שאת מציינת מוגבר ויש לבדוק האם הנ"ל לא מוריד פרופיל ומהווה התוויה לא לשרת ביחידה קרבית. סינקופה פירושו - התעלפות. סינוס טכיקרדיה פירושו קצב לב טבעי מהיר (גבוה מ 100 לדקה) תודה