שיעול טרדני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

17/06/2007 | 08:20 | מאת: המשתעל

שלום, אני בן 48 לפני כ-4.5שנים עברתי אוטם-התקף לב.מאז אני מטופל במספר תרופות, והנה להלן: דימטון-1X2 של 6.25 מ"ג אספירין-1 ליום דיוואן-1ליום 80מ"ג ליפיטור-1 ליום 20מ"ג לאחרונה תקף אותי שיעול טורדני במיוחד בלילה,מעין גירוי בגרון וזה גורם לי להשתעל במיוחד בשעות הלילה.יש לציין שגם במשך היום השיעול מטריד.לפני כשנה נטלתי תרופה במשך שבועיים אינני זוכר את שמה והיא הוחלפה לדיוואן מאחר וגרמה לי לשיעול נורא.ברצוני לשאול:האם התרופות הנ"ל או אחת מהן זה הגורם לשיעול שהופיע לפתע???מאז ההתקף הפסקתי לעשן ומזה כ-4.5 שנים שאני נקי מסיגריות,עושה פעילות ספורטיבית עקבית.מה יכולות להיות הסיבות לשיעול??? בתודה מראש.

23/06/2007 | 09:38 | מאת:

דיובאן יכול לגרום לשיעול. השכיחות אינה גבוהה אבל התופעה מוכרת. כדאי לנסות להפסיק את התרופה. בד"כ התופעה חולפת תוך שבועיים תודה

01/07/2007 | 12:20 | מאת: אורלי

ביתי בת חמישה חודשים וכבר חודשיים היא משתעלת מאוד היא ממש מלאה ליחה החלפנו את המטרנה החלבית למטרנה צמחית לפני שבוע אני עושה לה אנלציה עשינו צילום ריאות והכל בסדר אני כבר מיואשת מזה היא ממש לא מצליחה לישון בלילה מה אפשר לתת לה להקלה על השיעול תודה