תסמונת רקמת החיבור וצניחת מסתם מיטראלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/06/2007 | 13:35 | מאת: גלית

שלום רב, אני סובלת מתסמונת אהלרס-דנלוס, והוסבר לי שאחד מהדברים שעלולים במקרים נדירים להיות קשורים לפגם זה בקולגן הוא צניחת המסתם המיטראלי. לא עברתי מעולם בדיקות ללב משום שהרופא בקופ"ח סירב לבדוק זאת, אך בזמן האחרון סימפטומים מסוימים החמירו מאוד, למשל המיגרנות מהן אני סובלת כעת כמעט כל הזמן ונוספו סימפטומים חדשים, במיוחד סחרחורות. בשבועות האחרונים אני סובלת מסחרחורות קשות שבאות והולכות ללא אזהרה ולא מצאתי כל קשר ביניהן לפעולותיי במשך היום. האם לדעתך יש טעם לבדוק את הלב ואם כן, למי ראוי לפנות? בקופ"ח מסרבים להתייחס לנושא ברצינות. תודה רבה, גלית

16/06/2007 | 22:05 | מאת:

חשוב מאוד לבצע אקו לב לבדוק את תפקוד מסתמי הלב וכן את קוטר אבי העורקים. כמו כן חשוב לשמור על לחץ דם מאוזן (בעיקר אם יש עדיות להרחבת אבי העורקים) תודה