אלקטרודות של קוצב אפיקרדיאלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

11/06/2007 | 10:26 | מאת: ציפי

עברתי החלפת מסתם טריקוספידלי לביולוגי ונוצרה לי חסימה בהולכה החשמלית, לכן השתילו לי קוצב אפיקרדיאלי ( כי לא ניתן לעבור דרך המסתם) שאלתי היא כמה זמן אמורות האלקטרודות "להחזיק" כי הבנתי שאין להם אורך חיים כמו בקוצבים בחזה. תודה רבה

16/06/2007 | 21:49 | מאת:

הבעיה העיקרית עם האלקטרודות האפיקרדיליות שהו "חשופות" יותר לפגיעה מכנית. פגיעה כזאת גורמת לירידה בתפקודן ואף לשברים המצריכים החלפה. רוב הנסיון הוא בילדים (הפעילים יותר גופנית) בהם דווח על כל ש 70% מהאלקטרודות תקינות לאחר 5 שנים. כדאי להתייעץ עם האלקטרופזיולוג לגבי פעילת גופנית העלולה ליצור מתח על האלקטרודות. במידת הצורך ניתן בעתיד לשקול השתלת אלקטרודה דרך ורידי הלב תודה