מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/06/2007 | 10:52 | מאת: ד-ג

נושא: מסתםשלום צניחת מסתם מיטרלי 2 עלים ודליפה המוגדרת כקשה. מועמד לניתוח. . שאלתי- ראיתי באחד הפורומים תשובה לגבי ניתוח דומה "תיקון 2 עלים הינו תיקון מורכב מלכתחילה שתוצאותיו לאורך זמן פחות טובות מאשר תיקון פשוט" אם תיקון 2 עלים כה מורכב, ותוצאותיו לאורך זמן פחות טובות, למה להסתכן בניתוח זה? השואל נזקק לניתוח נוסף שנה(!) לאחר הניתוח הראשון. האם לא כדאי למשוך עוד מספר שנים (אני ללא סמפטומים וללא שינוי משמעותי שנים רבות) ולכל היותר לאחר מספר שנים ,לבצע החלפת מסתם? מה דעתך? תודה דניאל

16/06/2007 | 21:20 | מאת:

תזמון נכון של תיקון\החלפת מסתם מיטראלי חשוב ביותר למנוע הווצרות נזק בלתי הפיך בתפקוד הלב. תיקון 2 עלים הוא מורכב יותר אבל הידע והטכניקות הכרורגיות מאפשרים לבצע אותו בשעורי הצלחה גבוהים. באם התיקון לא ניתן לביצוע הרי יהיה צורך בהחלפת המסתם. כדאי להתייעץ עם כירורג הלב וכן עם קרדיולוגי מומחה להפרעןת מסתמיות לגבי סכויי ההצלחה של תיקונ מסוג זה. תודה