ניתוח להסרת הפריקרד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/06/2007 | 18:17 | מאת: משה

שלום ד"ר פוקס, יש לי הסתיידות חריפה בפריקרד ואני עומד לפני ניתוח בימים הקרובים. מתלבט היכן לבצע? בארץ, או ב-Mayo Clinic אצל Dr. Schaff? שוחחתי עם מספר מנתחים בארץ ומסתבר שלמרות שניתן לבצע הניתוח בארץ, הנסיון מועט יחסית ומדובר בניתוח מסוכן יותר מניתוח לב שגרתי, כמו מעקפים. מה דעתך בנושא?

16/06/2007 | 21:14 | מאת:

המחלה אינה שכיחה ולכן הנסיון המצטבר נמוך משמעותית לעומת ניתוח מעקפים. באופן כללי הסיכון סביב הניתוח גבוה יותר מאשר ניתוח מעקפים. להערכתי אם דעת המנתחים בארץ היתה שיש לבצע את הניתוח במקום עם נסיון רב כדוגמת ה MayoClinic הרי כדאי לשקול גישה זאת. תודה