סימוביל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

31/05/2007 | 16:22 | מאת: יעקב

ד"ר שלום לפי איזה קריטריונים נקבע המינון של סימוביל והאם קיימים פרמטרים שונים אצל המטופלים ואם כן איזה לתשובתך אודה

04/06/2007 | 08:30 | מאת: רונן

מהניסיון שלי ובדיקות מסיביות באינטרנט בנושא (אני פציינט ולא רופא), כדאי לקחת מינון מינימלי - 10 מ"ג ולבדוק כחודש איך משפיע. במידה ואין תופעות לואי (מלבד אם יש השפעת שלילית על שרירים - להפסיק מיד). במקרה שלי לאחר חודש כדור 10 מ"ג סימוביל הוריד לרמה נמוכה גם סה"כ הכולסטרול וגם הכולסטרול הרע. מבדיקת הנושא הסתבר שכל הכפלה של המינון של הסטטין (סימוביל במקרה שלנו) זה משפר רק בעוד 6% את רמת הכולסטרול ותופעות הלוואי רק עולות.ולכן המלצתי (כפציינט שבדק את הנושא), ללכת על מינון מינימלי, ואם כדור אחד לא משפר מספיק לנסות סטטין אחר, ואם לא, אז שילוב של סטטין ועוד כדור (נדמה לי איזיטרול) עושה נפלאות.

04/06/2007 | 18:03 | מאת: יעקב

שלחתי לך במייל

08/06/2007 | 13:12 | מאת:

מינון הסימוביל נקבע לפי רמת ה LDL ההתחלתית ורמת ה LDL אליה רוצים להגיע תוך מעקב אחר תופעות לוואי אפשריות המושפעות גפ כן ממינון התרופה. בד"כ מתחילים במינון של 20 או 40 מ"ג. למינון של 40 מ"ג יש השפעות מיטבות נוספות ולכן השאיפה היא בד"כ להגיע אליו. תודה

01/07/2007 | 22:13 | מאת: אלי

ד.נ. אבקש לדעת האם סימוביל מוריד גם את HDL? אני נוטל סימוביל 10 מ"ג, והוא הוריד לי כנדרש את הכולסטרול הכללי ואת LDL, אך כנראה גם את HDL, שירד מ-45 ל-39-40 (כנראה בגלל הסטטין, כי אין לי הסבר אחר). בנוסף אבקש לציין שרופאי סבור שלא רצוי לי לקחת מינון מוגבר של סימוביל, כי הוא עשוי ליצור תופעות לוואי בלתי רצויות אשר אינן (או כמעט אינן) קיימות במינונו הנוכחי. איך זה מסתדר עם המלצתך על 40 מ"ג? תודה, אלי