היצרות עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

31/05/2007 | 09:46 | מאת: jul_ben

דר' פוקס שלום, היצרות עורקים ממשקע של רובד שומני: האם על ידי תזונה ופעילות גופנית ניתן להחזיר את מצב העורקים לתקינותם כבעבר - רחבים ופתוחים למעבר תקין של הדם ללב וממנו?. בתודה מראש ג'ולי

01/06/2007 | 11:03 | מאת: יעקב

ישנה אפשרות נוספת חוץ מצינטור או ניתוח מעקפים סיפור חיים מלפני 3 חודשים (1/3/07). עברתי שלושה צינטורים בחיי. בשנה האחרונה אני עושה ספורט פעמיים בשבוע במחלקת שיקום לב. בזמןהרשום למעלה לאחר תחילת הספורט הרגשתי כאב בחזה 5 דקות לאחר השימוש בהליכון. הקרדיולוגית המליצה להזמין תור לבדיקת ארגומטריה (בדיקת לב במאמץ) והמדריכה הפסיקה לי את האימון ונשלחתי הביתה עם מכתב הפניה למיון. שלושה ימים לאחר מכן, המקרה חזר על עצמו שוב ונשלחתי הביתה. 4 ימים לאחר מכן לאחר הליכה של כ- 300 מטר כשהגעתי לחדר הספורט ברגל כבר לא הרגשתי טוב ולא רציתי בכלל להתחיל בספורט והלכתי הביתה. יום לפני המקרה האחרון התחלתי לקחת תוסף מזון מסוג מסוים. שלושה ימים לאחר הליכתי הביתה המשכתי להגיע לספורט. הפעם הצלחתי לסיים את הספורט בלי כאב בחזה. 4 ימים לאחר מכן חזרתי לספורט והכל היה בסדר. לאחר 3 ימים נוספים ביצעתי את הבדיקת לב במאמץ שבה עמדתי בהצלחה ב- 12 דקות הליכה ולאחר מכן היה צריך לרוץ אז החלטתי לוותר לא בגלל שלא יכולתי . מעולם לא הצלחתי לעבור את ה- 10 דקות בבדיקת המאמץ. נכון להרגע אני מרגיש נהדר. המסקנה שלי היא חד משמעית - התוסף מזון פתר אותי בשלב זה של החיים מצינטור נוסף ברקורד שלי. לאחר כחודשיים שלקחתי את התוסף החלטתי להפסיק לקחתו. על פי הרגשתי הסקתי מסקנה שהעיניינים הסתדרו ואין צורך להמשיך איתו. אלא מה, אחרי כשבוע חזרו לי כאבים באזור החזה מצד שמאל בפנים בפנים. נכנסתי קצת ללחץ אבל החלטתי לבצע מספר ניסויים על עצמי. שימו לב, בזמן שיש כאבים לא חזקים אבל מטרידים ניתן לבחון את הדברים שיש ביכולתם לתת מענה מידי לבעיה זו. לקחתי אומגה 3 - הכאבים פחתו עד כדי כמעט העלמות אולם נדרשתי לקחת 3 פעמים ביום כדור אחד. ואז החלטתי לחזר ולקחת את התוסף ממקודם - הוא העלים לי את הכאבים בחזה בתוך 2 - 3 דקות. לאור זאת החלטתי להמשיך איתו. אני בכל מקרה ממליץ לקחת אומגה 3 לכל אלה שיש סבירות לבעיות לבביות מידיות או בעתיד. המייל שלי: [email protected]

04/06/2007 | 08:20 | מאת: רונן

עם כל הכבוד לאומגה 3 , נושא רמת הכולסטרול הוא ברובו בעיה גנטית וספורט וכדורים שללא מרשם עשויים בדר"כ לא לעזור,וכאשר הכולסטרול גבוה יש לקחת כדור מסוג הסטטינים שבדר"כ עושים נפלאות , מוריםדים הכולסטרול ויש להם כבונוס השפעה אנטי דלקתית (מבחינת צינורות הדם), השפעת מה טובה נגד סוגי סרטן מסויימים, ומחקר הצביע על השפעה גדולה מאוד בנושא האלצהיימר. אני בסה"כ פציינט שבדק היטיב את כל הנושא לפני שהתחלתי לקחת סטטין (סימוביל 10 מ"ג) רק לאחר שהשתכנעתי. כמובן חייב להיעשות דרך רופא, בדר"כ רופא המשפחה.

08/06/2007 | 13:07 | מאת:

החזרה של מצב העורק למבנה הראשוני התקין, קרי הסגת הטרשת היא אתגר רפואי מהמעלה הראשונה. הסגה קלה מאוד נצפתה בקרב מטופלים בהם רמת הכולסטרול "הרע" (LDL) הורדה לערך של 60 מג%. איני מכיר עבודות בהן דיאטה ופעילות גופנית הסיגו את הטרשת. הטיפולים הללו כן יכולים להביא לשיפור בתפקוד של המעטפת הפנימית של העורק, ולכך חשיבות רבה במניעת ארועי לב. תודה