לחץ דם גבוה אצל צעירים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

14/05/2007 | 21:11 | מאת: א.ר

שלום רב, אני בן 24, בריא בדר"כ ונמצא בכושר (משחק כדורסל). לפני מספר ימים הרגשתי כאב ראש שחלף לאחר מס' שעות, מדדתי את לחץ הדם והוא היה 130/100. לאחר מעקב בימים אלו (כ- 6 מדידות) לחץ הדם בכל מדידה הוא 140/90. לחץ דמי בדר"כ הוא: 110/70. בנוסף, בדיקות הארגומטריה השנתיות תקינות מה הסיבה ללחץ הדם הגבוה? תודה רבה.

27/05/2007 | 22:57 | מאת:

כדאי לבצע מעקב מסודר לפני שמאבחנים ל"ד גבוה. יש לבצע את הבדיקה לאחר מנוחה, בישיבה, כאשר היד מונחת על שולחן. יש לבצע 3 מדידות ולרשום את השלישית. כדאי לבצע מעקב X 3 בשבוע למשך שבועיים ואז לפנות עם הרישום לרופא המשפחה.