3 חודשים לאחר צינטור-תחושת כבדות בחזה בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/05/2007 | 22:47 | מאת: אלי

אני בן 50 לפני 3 חודשים בעקבות איסכמיה במאמץ בלבד ,וכולסטרול גבוהה- עברתי צינטור מתוכנן שבמהלכו הותקנו לי 2 סטנטים רגילים (vision 12 mm , 18 mm). הראשון בעורק צירקומפלקס -היתה היצרות 99% בענף מרגינלי משני. השני עורק כלילי ימני במוצא ענף rpda היתה היצרות 60. כעת חזרתי לספינינג אך למרות פתיחת ההיצרויות אני לא מצליח להגיע לדפק במאמץ שהייתי רגיל לפני הצינטור.כבר בדפק 115 אני מרגיש כאב בחזה עם תחושת כבדות.אני עדיין לוקח פלויקס ואספירין.מה יכולה להיות הבעיה? איזה בדיקות כדאי לבצע? תודה

27/05/2007 | 22:51 | מאת:

1. יש להמנע ממאמץ שגורם לך אי נוחות בחזה (אך תעבור דופק 100) 2. יש מקום לבצע 2 פעולות - האחת, מעבר על סרט הצנתור על מנת לוודא שלא היו בעיות אחרות, השניה, לשקול מפוי לב במאמץ וזאת על מנת לבדוק אפשרות של הצרות חוזרת באחד התומכים שאפשרית לאחר 3 חודשים. 3. באם תהיה החמרה קלינית יש לשקול צנתור חוזר תודה