הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

11/05/2007 | 23:07 | מאת: דני

לד'ר שמואל ,בבדיקה אקראית לפני כחודש אובחנה אצלי הפרעות קצב,לאחר בדיקות -אקו,אק'ג במאמץ ואק'ג רגיל נקבע שאני סובל מפרפור פרוזדורים,קיבלתי כדורי קומדין ובמקביל הורה רופא המשפחה להפסיק לקיחת אספירין.[אותם אני לוקח כבר כעשור שנים בגלל אירוע לב שעברתי} הקרדיאולוג המטפל שוקל לבצע "היפוך".....שאלותי- 1.האם יש סכנה בלקיחת אספירין יחד עם הקומדין? 2.האם יש צורך ואו סכנה בביצוע ההיפוך? 3.האם יש כדורים המסדירים קצב בלב? אודה באם תאיר את עיני בסוגיות הנ"ל מחד אך בעיקר אשח לקבל חוות דעתך תודה מראש...

27/05/2007 | 22:40 | מאת:

1. באם יש בעיית לב שהצריכה לקיחת אספירין הרי יש להמשיך לקחת אותו למרות הוספת הקומדין. הסיכון לשילוב קטן וכולל בעיקר דימום. סה"כ התועלת בשילוב במקרה של אירוע לב בעבר עולה על הסיכון 2. היפוך מוצלח ושמירת קצב לב סדיר לאחר מכן (ע"י תרופות) מונע תחושה של דפיקות לב, ובד"כ מאפשר לבצע מאמצים בצורה קלה יותר. ולכן יש מקום לשקול היפוך. הסיכון בהיפוך קטן ביותר אבל יש לדאוג לכך שהדם יהיה מדולל לפחות במשך 3 שבועות לפני ביצועו 3. יש כדורים שיכולים לגרום להיפוך - מתן שלהם דורש דילול דם כמו בהיפוך חשמלי והסיכון לקריש דם דומה. ההבדל העיקרי שבהיפוך תרןפתי אין צורך בטישטוש (הרדמה קלה) תודה

27/08/2007 | 19:49 | מאת: עדה

לבעלי יש כחודשיים קצב לא סדיר, שהתגלה במקרה ע"י בדיקת דופק עצמאית בבית מאז הוא מטופל בקומודין, ועוד כשלשה שבועות הרופא רוצה לבצע היפוך- בבית חולים. הדבר מטריד אותנו - כי זו הפעם הראושנה שאנו שומעים על "היפוך לב", זה נשמע מפחיד, ואף אחד לא טורח להסביר לנו מהם הסכנות ואם בכלל. ברצוני לדעת האם ישנה דרך אחרת לטפל בדופק הלא סדיר ? והאם בכל יש סכנה בדופק לא סדיר? בעלי מאד שמן - האם יש קשר לאי סדירות הדופק? אם כן האם ירידה דרסתית במשקל יכולה לסיעה לסדירות הדופק ?. תודה מראש על ההתיחסות לנושא.

27/08/2007 | 19:49 | מאת: עדה

לבעלי יש כחודשיים קצב לא סדיר, שהתגלה במקרה ע"י בדיקת דופק עצמאית בבית מאז הוא מטופל בקומודין, ועוד כשלשה שבועות הרופא רוצה לבצע היפוך- בבית חולים. הדבר מטריד אותנו - כי זו הפעם הראושנה שאנו שומעים על "היפוך לב", זה נשמע מפחיד, ואף אחד לא טורח להסביר לנו מהם הסכנות ואם בכלל. ברצוני לדעת האם ישנה דרך אחרת לטפל בדופק הלא סדיר ? והאם בכל יש סכנה בדופק לא סדיר? בעלי מאד שמן - האם יש קשר לאי סדירות הדופק? אם כן האם ירידה דרסתית במשקל יכולה לסיעה לסדירות הדופק ?. תודה מראש על ההתיחסות לנושא.