בדיקת לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

06/05/2007 | 23:35 | מאת: עמוס

שלום רב,אני בן 54,מצב בריאותי תקין,והינני עוסק בפעילות גופנית.ביצעתי שלוש בדיקות לחץ דם,האחת בישיבה ביד שמאל,השניה בישיבה ביד ימין והשלישית בעמידה ביד ימין.הראשונה יצאה תקינה,השניה יצאה גבוהה והשלישית גבוהה במיוחד.חזרתי על התהליך מס' פעמים וכל פעם התקבלה תוצאה זהה.לאילו מן הבדיקות עלי להתייחס ומה משמעות ההבדל בניהן?

09/05/2007 | 00:24 | מאת:

הדרך לבדוק ל"ד הוא בישיבה, היד על השולחן מעט מתחת לגובה הכתף, לאחר מנוחה של 5 דקות. יש לבדוק ביד בה ל"ד הוא הגבוה בין השתיים (יכול להיות הפרש של 10 ממ"כ). יש להתייחס לבדיקה השלישית לצורת מעקב. תודה