בדיקת דם l.d.l

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

22/04/2007 | 15:43 | מאת: איב

אני אחרי ניתוח של 3 מעקפים (לפני כ-8 חד' ) בעל היסטוריה של טרשת-עורקים, כולסטרול וסכרת ( בן 47 ) לפני כשלושה חד' בדיקת הל.ד.ל שלי היה 68 כיום הוא 81 . שאלתי היא האם מספר זה הוא עדיין בתחום הנורמה ? האם לחולה לב כמוני זה פערים מאוד משמעותיים ? (אגב גם שאר הבדיקות של כולסטרול, טריגלי...סוכר וכו' קצת עלו מלפני 3 חד' ,רק ה-h.d.l. נשאר על 40 )

28/04/2007 | 11:34 | מאת:

ההמלצה לגבי מטופלים עם מחלה בעורקי הלב היא לשמור רמת LDL מתחת ל 70 מ"ג%. יתכן ויצאת מאיזון עקב שנוי תזונתי אבל במידה ולא יש מקום לבגביר את הטיפול התרופתי. קשה לעלות רמת HDL. עליה קלה ניתן להשיג ע"י הטיפול הניתן להורדת ה LDL, פעילות גופנית אירובית קבועה ומרכיבים תזונתיים תודה