דחוף - אמורה לעבור אבלציה עוד שבוע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

31/03/2007 | 13:23 | מאת: נטע

שלום, אני בת 33, סובלת מזה כשמונה שנים מ-SVT בתדירות של אחת לשנה, שנה וחצי. בהריון התופעה החמירה וקרתה 4 פעמים בעת ההריון והצריכה גם מתן זריקה להיפוך סינוס דרך הווריד בביה"ח. (הדופק הגיע ל-250 לדקה) לאחר הלידה הופיע דופק מהיר כ-4 פעמים בשנה אך בקצב נמוך יחסית ונעלם אחרי כדקה. האם אבלציה היא הכרחית או שניתן לנסות קודם טיפול תרופתי? האם ניתן לקחת תרופות אלה בעת הריון או שהן מסכנות את העובר? קרדיולוג מומחה שהופנתי אליו אמר לי שלאורך שנים התופעה עלולה לגרום נזק לשריר הלב - האם זה נכון?

07/04/2007 | 18:27 | מאת:

תדירות SVT יכולה להתגבר משמעותית בהריון. ההחלטה לגבי אבלציה תלוייה בתדירות וחומרת האירועים. טיפול תרופתי בזמן ההריון אפשרי אבל רצוי להשתמש במינון המינמלי ולהשתדל להמנע מטיפול בתחילת הריון. SVT (התקפים חוזרים) לא גורם לנזק ללב. תודה