לחץ וכאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/03/2007 | 20:31 | מאת: אורלי

שלום, אני בת 28, בריאה בדר"כ (לבד מאנורקסיה לפני 10 שנים). אובחנתי ע"י אנדוקרינולוג בסוג של היפופאראתירואידיזם (PTH resistance). סבלתי מהיפוקלצמיה קשה מלווה בהיפרפוספוטומיה (סידן בבדיקת דם: 5.8, זרחן: 5.5). התחלתי לקבל טיפול של סידן ואלפא D3 במינונים גבוהים (1800 מ"ג סידן ליום, 1 מק"ג אלפא D3). כמו כן, נשלחתי למיפוי עצמות שביצעתי לפני כחודש. המיפוי חזר עם התשובה הבאה: "בגדר הנורמה. לא נמצאו מוקדי קליטה פתולוגיים". למרות השיפור הרב במצבי (סידן 9.3, זרחן בסביבות 4), עדיין קצת קשה לי ללכת ואני סובלת משני מוקדי כאב עיקריים: 1. כאב ממוקד באחורי הראש, מאחורי הגולגולת בצד שמאל. 2. לחץ, כובד וכאב בחזה המלווים בשיעול יבש (במרכז, טיפה ימינה). כשאני מרגישה כאבים אלו ייתכן שגם הדופק מתחיל להיות לא סדיר (כמו בשעת לחץ). שאלתי היא: האם לאחר שעברתי מיפוי עצמות אפשר לשלול בבטחון את האפשרות לגידול? תודה, אורלי.

04/04/2007 | 23:28 | מאת:

אורלי שלום, שאלתיך אינה בתחום מומחיותי. ממליץ להפנות את השאלה לפורום אנדוקרינולוגיה תודה