שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/03/2007 | 19:35 | מאת: אירית

שלום רב! ערב טוב! אני בת 24 ולפני חודשיים עברתי דום לב הרופאים טוענים שהיה לי Long QT לפי הא.ק.ג. עקב כך השתילו לי דפיברילטור. אני סובלת מכאבים מוזרים באיזור הזה כיאלו ששורטים אותי והתור שלי לבדיקת מעקב הוא בסוף חודש אפריל ואין להם תור מוקדם יותר שאלותי הן האם כעבור חודשיים מהניתוח צריך להיות לי כאבים? ואם זה מקובל שיכאב בכלל? האם כדאי לי לפנות למיון? הקרדיולוג שלי אמר לי להקדים את התור הבעייה שאין תורים. אני נורא מודאגת אשמח עם תענה בהקדם האפשרי סליחה על המכתב הארוך תודה מראש וחג שמח אירית

04/04/2007 | 21:25 | מאת: אסתר

04/04/2007 | 21:49 | מאת: אסתר

אימי היתה מטופלת במכון דיאליזה . היא הגיעה למיון לאחר ש... ב-: 09:30 היה לה דופק 82 , כעבור כשעתיים הדופק ירד ל -19. במיון חיברו אותה לקוצב חיצוני והיא הובהלה לטיפול דיאליזה . בהמהלך טיפול הדיאליזה נותק הקוצב החיצוני . שאלותיי : 1. האם היה נכון לשלוח את אימי קודם לדיאליזה למרות הפרעות הקצב ? 2. האם יש קשר בין דופק נמוך לבין עלייה מהירה במספר כדוריות הדם הלבנות ? 3. האם זה נכון שאדם שמגיע עם דופק בין 20-30 למיון סיכייו לשרוד הם 5 אחוז בלבד ? תודה מראש

04/04/2007 | 23:26 | מאת:

1. קרוב לוודאי שלאימך היתה הפרעה קשה במלחים בדם. בחולה דיאליזה הדרך המהירה ביותר לאיזון היא ע"י דיאליזה. אני מניח שזו הסיבה לגישה הטיפולית שננקטה. 2. אין קשר ישיר. סטרס מדופק נמוך יכול לגרום לעליית כ"ל. זיהום קשה יכול לעשות את שניהם 3. לא. הדבר תלוי בסיבה לדופק הנמוך ולא בדופק עצמו תודה

04/04/2007 | 23:22 | מאת:

קרוב לוודאי שאזור הניתוח מציק לך. לפעמים יש תחושת גרד באזור הצלקת שחולף עם הזמן. באם יש אודם, חום מקומי, פתיחה של הצלקת, נפיחות או הפרשה אז יש צורך בבדיקה מידית. מעבר לכך כדאי לדבר לפחות טלפונית עם הרופא שבצע את הפרוצדורה לגבי הבעיה תודה