ENLARGED LA

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

20/03/2007 | 10:24 | מאת: תומר

אני בן 34 ולאחרונה גיליתי שאני סובל מ יתר לחץ דם רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות רבות וגם לאקו לב התוצאות היו תקינות פרט ל ENLARGED LA הרופאה שלחה אותי לייעוץ אצל קרדיולוג אך בינתיים אבקש להבין מה זאת הבעיה הזאת תודה תומר

21/03/2007 | 22:54 | מאת:

זוהי התרחבות של הפרוזדור השמאלי של הלב. מצב זה שכיח באנשים עם ל"ד גבוה ומעיד על התחלת השפעה שלול על הלב. המשמעות המעשית שיש צורך באיזון קפדני של ל"ד. כדאי גם לבצע בדיקת עניים (רשתית) תפקודי כליה וחלבון בשתן לוודא של"ד לא משפיע על מקומות אילו תודה