עצירות לחולת לב...

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/10/2003 | 13:46 | מאת: שירה

שלום רב. חמותי כבן 80, סובלת מאי ספיקת לב, תפקודי הלב ירודים מאד, גודל הלב: מוגדל ולוחץ. התלוננה על לחצים עזים בחזה, אושפזה, לאחר השחרור קיבלה תרופות. שאלותי הן: מה אפשר לעשות לעצירות שהיא מאד סובלת? - מקבלת נרות גליצרין ותרופה נוזלית... ומאומה לא עוזר. בדיקות : סיטי בטן, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה - תקינות לחלוטין. במכתב השחרור שקראתי ציינו שיש לה טחורים. האם טחורים עלולים לגרום לעצירות? מה עושים, לאן פונים? ואגב, מהן הסיבות ללב מוגדל?. אי אישה בריאה בד"כ ומעולם לא היתה מודעת שהלב שלה מוגדל, ולא היו לה בעבר בעיות בלב. בדיקת האקו והאק"ג- אינם תקינים. האם ירידה דרסטית במשקל נובעת בגלל אי ספיקת לב? - קרדיולוג בשחרור אמר לה שאסור לה כלל להתאמץ, מה סיכוייה של אישה כזו ומה אפשר לעשות נגד עצירות? - בתודה מראש-שירה.

17/11/2003 | 16:35 | מאת:

ישנם סיבות רבות לתפקוד ירוד בשריר הלב(לדוג: היצרות בעורקי הלב, מחלה ראשונית של שריר הלב ועוד). בכדי לתת לך תשובה מלאה ומדויקת יש לדעת בדיוק מהם הגורמים שעומדים מאחורי" אי ספיקת הלב של חמותך" ורק אז יהיה ניתן לתכנן טיפול ולהאריך פרוגנוזה. יש לעשות בירור במסגרת מקצועית ע"י קרדיולוג. לגבי עצירות ניתן להתיעץ עם פרוקטולוג.

17/11/2003 | 16:35 | מאת:

ישנם סיבות רבות לתפקוד ירוד בשריר הלב(לדוג: היצרות בעורקי הלב, מחלה ראשונית של שריר הלב ועוד). בכדי לתת לך תשובה מלאה ומדויקת יש לדעת בדיוק מהם הגורמים שעומדים מאחורי" אי ספיקת הלב של חמותך" ורק אז יהיה ניתן לתכנן טיפול ולהאריך פרוגנוזה. יש לעשות בירור במסגרת מקצועית ע"י קרדיולוג. לגבי עצירות ניתן להתיעץ עם פרוקטולוג.