צניחת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/10/2003 | 17:09 | מאת: סיגל

אני בת 32 סובלת מצניחת מסתם מטרלי, הפרעות קצב חדריות pvc, (היו גם תופעות של טקיכרדיה) טילט טסט חיובי(לחץ דם נמוך וסחרחורות , לא סבלתי בשנה האחרונה) ואסטמה ברמה קלה -בינונית אולי בגלל שאני נוטלת קונקור 5 . אני בהריון חודש רביעי (הורדתי מינון קונקור ל-2.5 ואני מרגישה סביר). שאלתי היא האם אוכל לעמוד בלידה רגילה או שעלי להתכונן לניתוח קיסרי? כמו כן איך משפיעה זריקת אפידורל על לחץ דם ועל הפרעות קצב? תודה

08/10/2003 | 09:11 | מאת:

נראה לי כי קרוב לודאי ותוכלי לעמוד בלידה, עם זאת עלייך לעבור את תקופת ההריון תחת השגחתו של הקרדיולוג שלך. לזריקת אפידורל השפעה מקומית בלבד על כאבי הלידה.