כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/10/2003 | 14:48 | מאת: ykarli

שלום אני גבר בן 33 (נשוי +3) סובל מזה זמן רב ( שנים) מכאבים בחזה בצד שמאל. נבדקתי פעמים רבות כולל אקו ובדיקת מאמץ והכל יצא תקין. כולם טענו שאין לי בעיה בלב. חשוב לציין כי אבי סובל מבעיות לב שנים רבות ( התקפי לב, ניתוחים, קוצב...). תאור הכאב: 1.הכאב מופיע ללא כל קשר למאמץ או התרגשות, אני מתאמן בחדר כושר רץ 6 ק"מ ללא בעיה ומתרגש חופשי. 2.הכאב מלווה בדקירות חזקות בבית החזה השמאלי, ובקוצר נשימה ( בזמן הכאב אני נושם דרך האף נשימות קצרות, במידה ואנשום עמוק הדבר יגרום לכאב חד) . 3. כמו כן יש לי מגבלה בתנועה, בד"כ התכופפות ותנועה חזקה של יד שמאל יגרמו כאב. נסיתי "להתרגל" לכאב אך הוא פשוט משבש את חיי ומונע ממני לתפקד כמו שצריך, אני כבר מרגיש לא נעים ללכת לרופאה שלי שהיא עצמה קרדיולוגית. בשלב מסויים רופא אחר נתן לי קורדיל 2.5 נראה לי כדי להשקיט את דאגותי, אבל מה לעשות כשכואב לך בחזה אתה דואג. אני חסר אונים ! וזקוק לסיוע. תודה רבה.

08/10/2003 | 09:22 | מאת:

ההסתברות שמחושיך נובעים מבעיה לבבית הינה נמוכה ואני ממליץ בשלב זה לא להתקדם בבירור קרדיאלי נוסף. הקשר בין הכאבים לתנוחת גוף מרמז כי יתכן ומדובר בבעיה אורטופדית ( לדוגמא, בעיית חוליות בגב). אי לכך אמליץ גם להתייעץ עם רופא אורטופד/כירופרקט.

14/10/2003 | 19:00 | מאת: איל

שלום אני בן 32 לפני 3 שנים הפסקתי לעשן סובל באופן תמידי מכאבים בחזה כאבים ביד שמאל לפעמים גם בגב דקירות לא מוסברות עברתי מספר בדיקות כולל מבחן מאמץ אקו ואפילו מיפוי לב במאמץ נימצא תקין טופלתי אצל 2 קרדיולוגים שאחד מהם פרופסור ולדעתם אין לי בעיה לבבית אבל כל הזמן כואב לי החזה אין קשר למאמץ הכאבים מופיעים במנוחה במאמץ בשינה אחרי אוכל ולפני ברצוני לציין שהכאבים החלו לאחר שהיו לי כאבי בטן ובבדיקה שעשיתי גסטרו סקופיה נימצא חיידק מסוג הליקובקטור טופלתי במשולב לאחר מיכן במשך תקופה ארוכה בתרופה מסוג זותון רופא הגסטרו אמר לי שאני סובל מחומצייות הכאבים נורא מפריעים ליבמשך תקופה ארוכה הייתי רץ לחרי מיון כל שני וחמישי בגלל ההרגשה שאני מקבל התקף לב מה אני יכול לעשות בקשר לז ה ......אם אני עושה אקג יש לי היפוכים האם זה נורמלי אני משתדל לשמור על עצמי באוכל בספורט יש לציין שכל הבדיקות הקרדייולוגיות היו תקינים אבל אני סובל אודה לך אם תעזור לי