מסתם לב והקשר להזעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/10/2003 | 12:41 | מאת: דנה

שלום וברכה, אבא שלי כ-8 שנים לאחר ניתוח מעקפים (4 מעקפים) וכן לאחר ניתוח כיס מרה (לפני כ5 שנים). לאחרונה הוא מזיע המון (במיוחד בערבים) ללא קשר לפעילות גופנית כלל. נמסר לנו לפני תקופה כי יתכן והמסתם שלו כבר לא תקין כך שיצטרך לעבור ניתוח נוסף. האם יתכן ויש קשר בין ההזעות המרובות למצב המסתם והלב? אודה לתשובתך המהירה. דנה

08/10/2003 | 09:27 | מאת:

ההסתברות שיש קשר בין ההזעות למצב המסתם הינה נמוכה, עם זאת בחולה לאחר 8 שנים מניתוח מעקפים אני ממליץ להיות במעקב קרדיולוגי מכיוון שמעקפים עלולים להיסגר בתווך של 10-5 שנים לאחר ניתוח.