ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

30/09/2003 | 19:21 | מאת: ציפי

שלום רב אמא שלי ז"ל עברה לפני מס' שנים ניתוח מעקפים והרגישה טוב יחסית ולאבא שלי אחרי מותה בדיוק אחרי אחרי קיבל התקף לב קל ועבר סניטור והיו חייבים לנתח אותו.אחרי הניתוח הוא בסדר אחרי יומיים פתאום נהפך לאדם אחר הוא נהיה אפטי ולא ידע מה קורה איתו . בקיצור היום הוא אדם חולה מאוד מאוד ברצוני לשאול האם יש קשר לניתוח הזה ? והאם הבעיה של ניתוח מעקפים זה דבר תורשתי הודה לך על התשובה ד.אג.אבי בן 76 בתודה ציפי

09/10/2003 | 08:01 | מאת:

נטייה למחלה לב כלילית יש אלמנט תורשתי/משפחתי.אם כי באם המופע של המחלה היה מעל גיל 70, אלמנט זה קרוב לודאי פחות דומיננטי. אחת המגבלות של ניתוח מעקפים היא פגיעות נוירולוגיות ו/או קוגנטיביות (חשיבתיות) שעוברים חולים אלו, ככל שגיל החולה יותר מבוגר השכיחות של ארועים אלו יותר גבוהה.