סיבה מעט מורכבת לבעיה בזיקפה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

17/11/2005 | 13:58 | מאת: איציק

שלום דר' רן לין. אני בן 25, מאובחן מזה 5 שנים בטרשת נפוצה, מטופל ברביף (אינטרפרון). מזה כ 4-5 חודשים אני חש קושי בזיקפה. אני מצליח לקיים יחסי מין, אבל לא כמו פעם. אני מרגיש שאם אני לא חודר מיידית הזיקפה נחלשת מייד. בנוסף, אם פעם רק הייתי מחבק את חברתי היפה ישר הייתה לי זקפה, היום ממש לא... מעט רקע: לפני יותר משנה התחלתי לחוש בדחיפות ותכיפות במתן שתן. לאחר כמה חודשים עברתי בדיקת אורודינמיקה שבעקבותיה טופלתי ב Detrusitol 4 mg וחל שיפור משמעותי. לצערי לפני שבעה חודשים זה חזר, אך בעוצמה חלשה יותר. שוב לקחתי דטרוזיטול אך הפעם ללא הועיל. האם הבעיה האורולוגית היא שגורמת לבעיות זיקפה? האם המחלה עצמה? אילו פתרונות אפשר להציע לאדם כמוני? האם ויאגרה ודומיה לבחור בן 25 היא הפתרון?? מאד מודה לך על תשובתך ועל זמנך. איציק

17/11/2005 | 17:48 | מאת: ד"ר רן לין

מהסוף - אני מאחל לך בריאות שלמה למרות מחלתך המסובכת. ויאגרה היא פיתרון נפלא - וקח את הכדורים ושים.... על כולם - כי העיקר התוצאה. שנית - דטרוזיטול - היא באמת תרופה מצויינת - אבל האם אתה גם מצנטר את עצמך? נראה לי שזאת הבעייה העיקרית - השארית. לא אמרת לי מה תוצאות הבדיקה האורודינמית שלך

17/11/2005 | 18:24 | מאת: איציק

דר' , העלית לי חיוך ענק על הפנים! באמת תודה על התמיכה. אתה נהדר! לגבי תוצאות האורודינמיקה: Mild DSD type I Detrusor Hyper - reflexy כיום יש לי בעייה של שארית שתן הרבה יותר גדולה מאשר לפני שנה כשביצעתי את האורודינמיקה... מה זה אומר לצנטר את עצמי ? למה ואיך שארית של שתן משפיעה על הזיקפה? רשום לי בתוצאות בדיקת האורודינמיקה "יוסיף נסיון טיפולי בחוסם אלפא כגון קסטרל או מרפה לשרירים כגון Baclofen 5mg 1x2/d. האם האחרונים יפתרו לי את בעיית שארית השתן ואני צריך לרוץ לאורולוג להשיג לי אותם? תודה!

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים