שאלה לגבי בדיקת npt...

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

24/07/2005 | 01:00 | מאת: ערן 23

נשלחתי לפני מספר שבועות לביצוע בדיקת זקפה לילית, עקב תלונותי על ירידת הזקפה באמצע מגע מיני ולפני האורגזמה, הדבר קורה גם באוננות (בפעם הראשונה ששכבתי, הבעיה היתה כבר באוננות, והתבטאה גם בסקס) פניתי לרופא פרטי (חבר באית"ם) שראה את תוצאות הבדיקה ואמר שהיא מראה שהכל בסדר ואין שום בעיה, ובזה נגמר הטיפול - "אין לך שום בעיה מבחינה רפואית, מה שאתה מתאר הוא נורמלי ותקין" (כמובן שפרטתי בפניו את הבעיה). נשארתי עם כמה שאלות (שעליהן לא קיבלתי תשובה מספקת ממנו) : איך ייתכן שהבדיקה שלי תקינה? לא ישנתי במהלך רוב הלילה, נרדמתי רק כשעה ןחצי לפני תום הבדיקה ואני זוכר שהייתי צריך להשתין (לא עשיתי זאת כי זה מסובך מדי), בד"כ כשכבר יש לי זקפה חזקה היא באה במצב הזה (כשאני צריך לשירותים), הגרף מראה על זקפה של כחמישים דקות עם עליות וירידות בעוצמה (בדיוק הבעיה אותה אני מתאר!!! הזקפה נחלשת וחוזרת כעבור דקה וחוזר חלילה..), במשך הלילה (כשהייתי ער) לא היו לי זקפות "תקינות" ו"עברתי" את הבדיקה על סמך הזקפה הזו (שבאה כמובן בסוף, עוד אחת קצת לפניה וכתוב למטה "4 זקפות תקינות"). שאלתי היא האם לא היה צריך להתחשב בשתן שהיה לי בזמן הזקפה? מדוע זקפה שעולה ויורדת נחשבת תקינה (בערך מ 80% ל- 55%)? וגם אני מרגיש שחלה היחלשות כללית הן בזמן ההתאוששות שלי לאחר אורגזמה והן בעוצמה הכללית של הזקפה ביחס לעבר... (בו לא סבלתי משום בעיה). הזקפה שלי נעלמת כמעט לגמרי אחרי זמן של בין 2 ל- 5 דקות... דבר שלא איפשר לי לבצע חדירה נאותה... (שכבתי 4 פעמים ותמיד זה קרה, אפילו מישהי העירה לי..). האם זו לא בעיה?? (לדעתי בעיה פיסית)... שאלה נוספת היא מה אני יכול לעשות עכשיו? הוא רמז שאינו מתכוון לתת לי תרופות ושאם אני רוצה "למרות שאני לא צריך" לקחת... אז אפשר להשיג באינטרנט. הטיפול בתרופות ויאגרה וכו... לא כ"כ מוצא חן בעיני, אין איזשהו טיפול חד פעמי או ארוך טווח? ו... לאן עליי לפנות עכשיו? (דרך קופת החולים הגעתי לאורולוגים "מגמגמים" שלא ידעו מה לעשות איתי). אני לא חושב שיש לי חרדת ביצוע כי אני מגיע לזקפה... מה הבעיה שלי? פיסית? פסיכולוגית? מה ניתן לעשות ולמי לפנות? סליחה על האריכות אני פשוט מיואש...

27/07/2005 | 13:39 | מאת: ד"ר רן לין

אני צריך לראות את הNPT שלך - זה דבר ראשון. 55% לגבי דידי זה מעט נמוך . אבל לשאלתך - הרי הבדיקה בודקת את הזקפה בשינה - בשנת החלום שלך ולא בעירנות - ומאוד יכול להיות שהיו לך מעט שנות חלום באותו לילה - והיית ער חלק מהזמן - אבל אלו שהיו - היו בהם 4 זקפות - ואתה פשוט ישנת ולא הרגשת. מרגישים רק את אותה זקפה שאנחנו מתעוררים איתה - כלומר את החלום האחרון. למה חלק מהחלומות הם ארוטיים - זה כבר פרויד יסביר לי ולך אבל עובדה - ואנחנו משתמשים בעובדה הזו כדי להבדיל בין זקפה ממקור אורגני ושלא אורגני. אני באמת חושב שאתה צריך ללכת בצורה מסודרת לרופא. אם אכן יגיעו למסקנה שעכשיו כדאי להתחיל אתך בטיפול תרופתי - סבבה. נעשה את זה

08/09/2005 | 13:56 | מאת: ערן 23

קודם כל תודה על ההתייחסות... הלכתי למרפאה באופן מסודר (עבר זמן מה בכל זאת) שם אמרו לי שאין לי בעיה פיסית ושלחו אותי לסקסולוגית, לא עשו לי אולטרא סאונד או בדיקות אחרות לשלילת בעיה פיסית וכל ביקור עולה לי 200 ש"ח ואין לי רצון לבזבז את זמני וכספי על אותו רופא שאומר שאין לי בעיה פיסית, כשהלכתי ל"רשת מרפאות און" הוא עשה לי אולטרא סאונד ואמר שיש לי בעיה ושהורידים לא נסגרים על העורק (שדוקא מגיב טוב גם לדעתי) ולכן הזקפה שלי לא נמשכת ולא יציבה, טיעון שנשמע לי מאוד הגיוני רק שנראה לי שהרופא שם ניסה רק לקלוע לדעתי על מנת להוציא ממני 4,000 ש"ח !! בשביל טיפול בתרופות טבעיות.... (בגלל עוד כמה דברים שאמר ועשה אני לא ממש סומך עליו). קבעתי תור למרפאה ציבורית אחרת אבל זה בעוד חודשיים (אני מטפל כבר חצי שנה) ואיני יודע אם לא אבזבז את זמני גם שם... אם תוכל להגיד לי לאן לשלוח לך את הבדיקה ועל מה להתעקש עם הרופא שמטפל בי וממה להזהר אודה לך מאוד

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים