רמות T בבדיקה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

12/11/2016 | 14:37 | מאת: צחי

בן 53 . לאחרונה ירידה בחשק מיני וזיקפה חלשה. בדיקות : T total 10 ( טווח מינימום 8.4) SHBG 31.5 ( נמצא בטווח תקין ) T CALCUL. 0.201 ( גדול מ 0.225) כמה זה מסביר את מה שאני מרגיש? האם הגיע זמן להעלות את את רמת ה T? תודה

זה נותן הסבר חלקי ומוגבל. יש בדיקות נוספות שצריך לעשות לפני שממהרים לקחת טסטוסטרון. חשק אינו מוסבר רק על ידי ירידה בהורמון ו/או ע"י גורמים גופניים. גם למצב הרגשי, נפשי, זוגי וכדומה יש השפעה רבה. מדובר בתפקוד ביו-פסיכו-סוציאלי. ירידת הזקפה גם היא מחייבת בירור מעמיק יותר, של גורמי סיכון נוספים. מציע שתיגש למרפאה לבריאות מינית לעבור בירור מתאים ובהתאם לממצאים ניתן לתפור לך טיפול מתאים. יש רשימת מרפאות ציבוריות מוסמכות באתר איט"ם - www.itam.org.il

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים