פיזיולוגי או פסיכולוגי ?

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

13/02/2016 | 20:15 | מאת: מחמוד

בן28, ללא מערכת זוגית. אני סובל מבעיות בעמוד שדרה הצווארי בגלל דיסק שלחץ על החוט שדרה ולאחרונה שמתי לב שכשאני מנסה להתגרות מינית יש לי זרמים באיזור האשכים עד לאיזור פי הטבעת ולא תמיד אני מגיע לזקפה מלאה. עם זאת, יש לי רגשות אשם כשאני מסתכל בתמונות של בחורות (יש עם זה בעיה מבחינת ההלכה המוסלמית). כשאני מתעורר בלילה לפעמים אני שם לב שהזיקפה דווקא קשה, אך עם זאת זיקפת בוקר לא תמיד קיימת (או שקיימת באופן חלש). איך יודעים אם העניין הוא פסיכולוגי או פיזיולוגי ?

חלק מהתופעות עשויות להתאים לפגיעה בחוט שדרה צווארית, אך לא ברור לי מידת הפגיעה והקשר וקשה להתרשם במסגרת פורום. עם זאת, בנושא הזקפה - יש מצבים בהם אתה מגיע לזקפה טובה וחזקה, למשל כשאתה מתעורר בלילה וזה מצביע שאין בעיה גופנית ביצירת זקפה ומה שמפחית אותה אלו גורמים רגשיים. אם אתה מבולבל ולא ברור לך מה הסיבות - תוכל לפנות לאבחון מסודר במרפאה לבריאות מינית ולפי התוצאות לקבל טיפול.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים