פעילות מינית ועיפות רמת טוסטסטרון

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

23/10/2020 | 18:20 | מאת: איתן

האם פעילות מינית מעלה את רמת הטוסטסטרון לאורך זמן? בעצם שאלת ביצה ותרנגולת.ולשאלתי אני בן 55, מגיל 53 הרגשתי ירידה מסוימת בדחף, יש זיקפת בוקר תקינה אין לחץ גם וסכרת. אני מרגיש שלאחר מספר ימים ללא יחסי מין או אפילו אוננות, מתחילה לי עייפות בעיקר מעט יותר שינה וגם אחהצ, מיד שאני מקים יחסי מין או אוננות, אני מתמלא אנרגיה, זה תופעה מוכרת, זה אומר שפעילות מינית מעלה את רמת הטוסטסטרון? וכדאי להגביר באופן יזום את הפעילות כדי לעלות את ההורמון? פעםזה ממש גופני, היה דחף גופני אינטנסיבי מעצמו, כרגע זה לא מתעורר ללא הפסקה כמו פעם. תודה

פעילות מינית תלויה ברמת טסטוסטרון, אך ייצור טסטוסטרון אינו תלוי בפעילות מינית... רמתו יורדת לאיטה כבר מגיל 35, כי קצת הייצור שלו באשכים פוחת. בבדיקת דם פשוטה ניתן לדעת מהי רמת הטסטוסטרון ובמקרים בהם יש חסר ניתן להשלימו.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים