אימוני כושר וכאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

30/04/2004 | 19:18 | מאת: דפנה ל

לד"ר אוחנה שלום, לאחר תשובה של C-T נקבעה לי אבחנה של( Spinal StenosisLumbar .(L4-L5,L5-S1 . שאלתי היא:האם אימונים בחדר כושר יכולים להחמיר את המצב?כבר שישה שבועות שאני נמנעת מכל פעילות גופנית. יש לציין כי על אף ההטבה הכאבים עדיין כאן. אך ברור גם כי האימונים יעשו על פי היכולת ולא יותר. מה מותר ומה אסור? נאמר לי כי שחיה טובה אך אילו סוג של שחיה? חזה? גב? או "קראול". בתודה מראש דפנה

30/04/2004 | 20:13 | מאת: ניר

לד"ר ניסים אוחנה שלום נותחתי לפני ארבע שנים ניתוח כריתת דיסק L4-L5 (ניתוח קטן).כעבור שנתיים התגלה באותו מקום ניוון דיסק.שאלתי האים דיסק מתנוון כתוצאה מהניתוח או שזו תופע טבעית,והאים כרימה מלאה וקיבוע יכולים לפתור את הבעיה. אודה על התיחסותך

01/05/2004 | 16:11 | מאת:

ספיינל סטנוזיס היא מצב התפתחותי (ברוב המקרים) שבו יש היצרות של תעלת השדרה. הביטוי העיקרי הוא הפרעות, כאב או קושי בהליכה. אין מניעה לפעילות גופנית כגון כושר או שחיה ואין חשיבות רבה לשאלת הסגנון.