כאבים בגפיים עקב פריצות דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

18/12/2003 | 14:18 | מאת: גלית

שלום רב, לאמי יש פריצות דיסק בחוליות - L1-L5, ו T1-T3, וסובלת כתוצאה מכך מכאבים קשים בגפיים - בעיקר בירכיים,בברכיים, בכפות הרגליים ובאצבעות בידיים. בנוסף עברה לפני כ-4 שנים ניתוח להסרת גידול מהשד, כימוטרפיה והקרנות. בהמלצת הרופא המטפל, לוקחת מדי יום כמות גדולה מאוד של מורפיום להקלה על הכאב. אשמח לקבל מכם המלצה לדרכי טיפול חלופיות בכאב. תודה, גלית

18/12/2003 | 21:22 | מאת:

קיימות שיטות בהן מחדירים צנתר עדין אל החלל העוטף את חוט השדרה בחלק שמעל האיזור הכואב, דרכו מזליפים תרופות שונות המקלות על הכאב או שמחדירים אלקטרודה המגרה בצורה עדינה את חוט השדרה ומפחיתה מהכאב. טיפולים אלו שמורים למצבים בהם אין יכולת מסיבות שונות, לטפל בגורם לכאב והטיפולים הללו מיועדים להפחתת הכאב בלבד.