עזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

18/04/2004 | 20:22 | מאת: אסף

אחי בן 43 סבל מכאבי גב הלך לצילום רנטגן ובתוצאה כתוב: צ.אגן ירכיים - אי סדירות קלה של גבול הצטבולום באספקט חיצוני מימין. צ.ע"ש מתני ** - שינויים ספונדילוטיים קלים. אי-סדירות קלה של לוחית עליונה של L2 עם קשר ע"ש שמורל בתוכו הנמכה קלה של מרווח דיסקלי 1-2 L . מה אומרות התוצאות באופן שניתן להבינן? כיצד יש לטפל בבעיות ? האם כדור נאקסין פותר או עוזר לבעיות הנ"ל . בתודה מראש אסף.

18/04/2004 | 22:46 | מאת:

שום דבר רציני. אלו ממצאים המופיעים עם הגיל ואינם סיבת כאביו. נקסין בהחלט יכול לעזור וכאב כזה חולף מעצמו.

23/05/2004 | 21:00 | מאת: פזית

בסריקת CT שערכתי נמצא: בסריקת L5-S1: מודגמות קשריות שמורל בלוחיות בשולי הדיסקית. כמו כן נצפית סקלרוזציה של הלוחיות. התעלה הגרמית תקינה. מודגם בלט היקפי של האנולוס המוחק את השומן האפידורלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי. אני סובלת מכאבים עזים ומגבלה בתנועה. כמו כן צליעה ברגל ימין ורדימות ברגל זו. מה פירוש כל המונחים? ומה ניתן לעשות על מנת להקל על הכאבים? וריפוי? בברכה ותודה על היעוץ.