ניתוח דיסק - הריון ולידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

14/04/2004 | 22:47 | מאת: איריס**

שלום, לפני כשלוש וחצי שנים עברתי ניתוח דיסק בחוליות L5-S1. כיום אני בהריון ראשון ובעוד חודשיים עתידה ללדת. חשוב לציין כי עד כה ההריון תקין לחלוטין ללא בעיות וכאבי גב מיוחדים!! שאלתי: האם אין בעיה של לידה טבעית? אני מעדיפה לידה בכריעה האם זה אפשרי? האם כדאי לעשות ניתוח קיסרי למען הבטיחות שבעניין? האם אני יכולה לקבל זריקת אפידורל? תודה רבה על התשובות, איריס

15/04/2004 | 10:38 | מאת:

ככל הידוע מן הספרות הרפואית, אין כל בעיה ללדת בלידה רגילה בכל צורה שתבחרי. גם אפידורל ניתן לקבל אם כי יש מרדימים החוששים מביצוע הפעולה באיזור הניתוח. בהצלחה.