ע"ש צוארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

11/04/2004 | 09:37 | מאת: יקי

שלןם רב , אבקש לדעת - 1). מה ההבדל בין בקע דיסק פורמינלי לבין בקע דיסק אחר . 2). ב - mri נמצא: א). בקע דיסק אחורי בגבהים c4-5 / c5-6/c6-7 עם אןסטאופיטים אחוריים עם לחץ מתון על חוט השדרה. ב). בקע דיסק פורמינלי שמאלי ב - c6-7 כמו כן אני מבקש לדעת האם לחץ מתון על חוט השדרה הינו מסוכן ןמה ניתן לעשות בנידון, בנוסף - יש לי כאבים בזרוע ( לא באופן תמידי) וכן בכתף בשכמות ובעורף . האם יש קשר לממצאים שבהדמיה? לתשובתך אמתין בברכה יקי נ.ב. אני בן 65

12/04/2004 | 09:55 | מאת:

בקע פורמינלי הוא מקרה ספציפי של פריצת דיסק כאשר הדיסק הפרוץ מצוי בתעלת השורש(פורמן=נקב או תעלה). לחץ על חוט השדרה נקע ע"פ ממצאים מסויימים בבדיקה גו]פנית לא בכל מצב בו רואים בבדיקה "לחץ" על החוט יש אכן לחץ וכפי שהדגשתי מספר פעמים בעבר, תשובות של בדיקה אינן אומרות הרבה לעומת ממצאים בבדיקה גופנית שעורך הרופא.

12/04/2004 | 10:26 | מאת: יקי

12/04/2004 | 10:33 | מאת: יקי

שלןם רב , תודה עבור תשובתך. לאור זאת - האם פריצת דיסק פורמןנלית יותר משמעותית מפריצה רגילה ? אני מבקש לציין כי יש לי כאבים בזרוע ובכתף ימין - האם הכאבים במקומות אלה מתאימים לממצאים ב - MRI? לתשובתך אמתין בברכה יקי