דיסקוגרפיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

08/04/2004 | 16:57 | מאת: דליה

ב- 4.4.04 עברתי פרוצדורת דיסקוגרפיה בדיסק L3-L4 וב- L4-L5 בהרדמה מקומית. מתוצאות הבדיקה אשר בידיי כתוב כי לא הופק כאב בהזרקה לשני המרווחים. דיסק L3-L4 נראה ניווני, L4-L5 תקין. בדיקה זו נעשתה לאחר מספר פעולות שביצעתי: פיזיותרפיה, 3 זריקות אפידורל, שיאצו, דיקור, ומספר לא מעט של כדורים משכחי כאבים. את הבדיקה הזו נתבקשתי לעבור כבדיקת ביטחון לפני ניתוח, כדי לדעת האם הכאב הוא אכן בדיסקים המצויינים מעלה. לאחר הבדיקה נשלחתי הביתה ונבקשתי לשוב למרפאה בעוד כשבועיים כדי לדון במצבי. מה מצבי אומר? מה המשך הטיפול? האם כן צריך ניתוח? האם ניתן לטפל בבעיה בצורה שמרנית ולא בצורה פולשנית? הסקרנות שלי גבוהה בדיוק כמו כאבי הגב שיש לי. תודה ובברכת חג שמח

09/04/2004 | 17:51 | מאת:

דיסקוגרפיה היא פעולה שבה מחדירים חומר מסויים לתוך דיסק בכוונה לגלות האם כאבי גב מהם סובל החולה נובעים מבעיה באותו דיסק. עושים אותה כשיש ספק לגבי קשר בין כאביו של החולה וקיומם של שינויים חולניים בדיסק ספציפי וכן, כשחולה אמור לעבור קיבוע חוליות ויש ספק לגבי הכללתו של דיסק כלשהו בקיבוע. הבדיקה תלויה בצורה משמעותית בטכניקה בה היא מבוצעת ויש מחלוקת בקרב מנתחי עמוד השדרה לגבי יעילותה ותקפות מסקנותיה. לפיכך: א. אין לי יכולת לומר לך מהו מצבך. ב. כנ"ל לגבי המשך הטיפול. אני מציע שתדון על כל אלה עם המנתח שלך. במידה ולאחר שיחה עמו ייותרו לך שאלות אתה מוזמן לפנות אלי שנית. בהצלחה.