כאבים לאחר קיבוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

07/04/2004 | 22:21 | מאת: יוסי המהנדס

אמי בת 70 עברה ניתוח קיבוע חוליות הגב תחתון בשל כאבים חזקים מאוד באגן וברגליים בכל מצב של הגוף. לאחר הניתוח נגרם לה זהום חמור בגוף שלווה בניתוח נוסף לניקוי המקום ולבסוף לניתוח שלישי בו נאלצו להוציא את אלמנט הקיבוע (ברגים) ולשים במקומו "גידים" (לפי הגדרת הרופא). לאחר הריפוי הרפואי עברה לבי"ח אחר לצורך שיקום אורטופדי. כל זאת כאשר עדיין יש לה כאבים חזקים מאוד ברגליים בעיקר במעבר משכיבה לישיבה. לטענת הרופאים מכיוון שלא ניתן היה לקבע באמצעות הברגים, נגרם הכאב אשר אמור לחלוף במשך הזמן. בינתים היא נוטלת תרופות לשיכוך כאבים בכמות גדולה מאוד וגם זה בקושי עוזר. שאלתי: 1. האם כאבים מסוג זה תמית חולפים או שלעיתים נדרש טיפול המשך אחר. 2. כמה זמן נחשב מספיק כדי לבחון אם האמת חל שיפור במצב הכאבים (כיום היא כמעט שלושה חודשים לאחר הניתוח הראשון וחודש וחצי לאחר המעבר לשיקום). 3. האם קיים טיפול טוב יותר לשיכוך הכאבים מלבד תרופות בתקופה זו. בתודה מראש

09/04/2004 | 18:07 | מאת:

צר לי לשמוע על ההסתבכות שעברה אמך ואני מקווה כי היא תחלים והכל יסתדר בקרוב. בד"כ אם מתגברים על בעיית הזיהום הכאב מסתדר עם הזמן. לגבי אמצעים אחרים לשיכוך מדובר בתרופות חזקות יותר שעשויות להביא עמן תופעות לואי יותר בעייתיות. עיקר הטיפול בה צריך להסתבסס על שיקום ופיזיותרפיה שהיא כבר מקבלת לפי הבנתי, לא? בהצלחה.