צוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

26/12/2003 | 02:03 | מאת: אלי

האם MRI ו- CT "מפספסים" בעיות צוואריות של לחץ על חוט/עצבים ? האם תשובתך נכונה גם לגבי איזורים C1-2 ו- C0-1 ? האם בעייה צווארית שגורמת לכאבים משמעותיים בידיים וברגליים וכן כאבי ראש חזקים תלווה בהכרח בדיקה נוירולוגית לא תקינה ? תודה.

27/12/2003 | 16:41 | מאת:

בכלל לא. בדיקת MRI נחשבת, בכל הקשור להדגמת לחץ על חוט השדרה כבדיקה אמינה ביותר. לשאלתך השניה - ייתכן מצב בו לחץ על שורש עצבי ייגרום לכאב ויחד עם זאת תהיה הבדיקה הנוירולוגית תקינה.